Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestliže "V případě prince Harryho mu sice oslovení HRH, stejně tak i jeho manželce, zůstává, ale nesmí ho nadále užívat, ani tak nesmí být oficiálně oslovován", pak je možná otázkou, nakolik bude nyní seriozní a hodnotná doména "@sussexroyal" a obecně ochranná známka "Sussex Royal", kterou mají H+M dle článku níže zaregistrovanou od loňského června. Podle všeho s ní zamýšleli hodně vydělávat, ale teď - kdo ví...

Dovolím si i zaspekulovat, zda královna svým nynějším postupem cíleně nezamýšlela zasáhnout výše uvedené plány H+M, a to z různých důvodů. Řekl bych, že z hrdého klipru "Sussex Royal" teď bude spíše "African Queen" :)

https://www.expres.cz/celebrity/princ-harry-meghan-kralovska-rodina-sussex.A200110_134339_dx-celebrity_stes

0 0
možnosti

velmi dobry a fakticky clanek.

S jednou chybou v textu "Peter je 15. v následnické řadě na britský trůn a....je však zajímavé, že Peter toto postavení nemá, dokud bude ženat na své manželce Autumn Kellyové, která nepřestoupila k anglikánské víře, je římskou katoličkou."

Zatimco po dlouha leta platilo, ze z naslednicke rady byl vyrazen kazdy clen, ktery se ozenil nebo provdal za katolika, tento pozadavek byl zrusen 23/3/2015 kdyz vesla v platnost Perthska smlouva, ktera obsahovala zavazne zmeny v zakonech o naslednictvi trunu.

Hlavnim clankem smlouvy byla zmena muzske prednosti v naslednictvi (male-preference primogeniture), kde muz pozdeji narozeny mel prednost pred zenou narozenou drive nez on. To se zmenilo na absolutni naslednictvi urcene datem narozeni, ne pohlavim.

Dalsi zmenou byla pripustnost katolickeho nabozenstvi u manzela / manzelky clena naslednicke rady. Peter Phillips je pravoplatnym 15. clenem rady prave tak jako jim je Princ Michael z Kentu, dlouha leta vyrazeny pro svuj snatek se sudetsko- madarskou slechticnou katolickeho vyznani. Perthska smlouva ale nadale vyrazuje z naslednictvi cleny rodu, kteri jsou katolickeho vyznani.

1 0
možnosti

děkuji a ano, díky za vynikající poznámku. The Succession to the Crown Act 2013 implementoval smlouvu do právního řádu, čili jsem to v textu opravil.

2 0
možnosti

Jen technická: Královské námořnictvo je Royal Navy, nikoli Royal Marines. Royal Marines je Královská námořní pěchota.

3 0
možnosti

děkuji velmi, máte pravdu, obratem opravuji

0 0
možnosti
Foto

Hezky a přehledně sepsáno. Věřím, že se máte dobře. Dlouho jsme se neviděli.

2 0
možnosti

Harry určitě není smutný z toho, že přijde o tituly, ale bohužel s tím také přijde o miliony liber, které dostával ročně jen tak, navíc část již vyplacených milionů bude muset vrátit. Snad už se z toho hloupého svazku vzpamatuje a dá Meganě kopačky, protože jinak bude smutnej až do konce svýho života.;-D

1 1
možnosti

nepresne i zavadejici.

1) Harry musi splatit cenu renovaci Frogmore cottage renovacnimu fondu danovych poplatniku.V pripade, ze tam kdy budou pobyvat, budou muset platit najemne.

2) Prijde o podil z Panovnikova fondu (Sovereign's Grant) udelovaneho nikoliv na osobni naklady, ale na REPREZENTACI britske koruny.

Neprijde o zadne miliony za uz vykonanou praci, pouze nedostatane ty dalsi za praci, kterou nebude vykonavat.

3) Prozatim nadale dostane apanaz od prince Charlese z jeho osobniho majetku, ackoliv neni znamo, zda zustane na stejne vysi.

----

Po strance pozitivni -miliony z dedictvi po Diane, prababicce a Meghaniny investice. Svetove ekonomicke zdroje odhaduji soucasnou medialni hodnotu M&H znacky Sussex-Royal kolem 11 miliard USD.

To je samozrejme jen teoreticky holub na strese a rozhodujici bude konecna velikost vrabce v jejich hrsti. Pro maximalni realizaci potencialu nesmi vahat a musi se vystavit mediim - TV a magazinove rozhovory, prednaskove turne, spoluprace s filmem a TV, blogy, knihy, clanky, vyuzivat reklamy, zalozit modni znacku ve spolupraci s modnimi navrhari, pripadne rozsireni v oblasti parfumerie, kosmetiky, klenotu / modni bizuterie po vzoru mnoha celebrit a prislusny marketing.... Vydelecne fantazii se meze nekladou.

Meghan stravila dost casu mezi TV a filmovymi celebritami, aby vedela jak na to. Velmi dulezite - navazala potrebne kontakty nejen v Kanade, ale predevsim tam, kde se rozhoduje business: v Kalifornii a New Yorku. H&M nebudou vubec zacinat od nuly, ale se svymi kontakty a nesmirnym zajmem svetove verejnosti dost nahore na zebricku.

Oddeleni od kralovske rodiny bylo naprosto imperativni, protoze tento vycet vydelecnych cinnosti obsahuje vsechno, co je clenum britske kralovske rodiny prisne zakazano. Vydelecna ucinnost v tomto smeru je ale casove ovlivnena a zavisi na pokracujicim zajmu verejnosti. Pokud se jim nepodari udrzet si jeji pozornost na delsi dobu, stanou se vcerejsimi novinami, opadne zajem a opadnou vydelky.

1 0
možnosti

Dovolím si krátké doplnění - jeden čtenář mého článku se stal obětí zpráv, které se lavinovitě šířily angloamerickým webem. Že královna je jakousi zákonnou zástupkyní svého pravnuka George. Prosím ne. Jedná se o nepřesnou informaci, kterou kdysi do medií vypustila paní Marlene Koenig na svém blogu, jedná se o nesmysl. V Británii platí tzv Children Act z roku 1989, který konstatuje, že plnou rodičovskou odpovědnost mají za děti rodiče (v manželství) a mají jí stále až do rozvodu, žádná výjimka pro královskou rodinu zde není uvedena ani neexistuje.

3 0
možnosti

J54a38n 41P81a31v68e83l

22. 1. 2020 8:50

Kachny mají, mrchy, dlouhý život. Mohl byste je střílet kulometem a mrchy budou stejně všude lítat. Ale jsem rád, že se to alespoň pokoušíte čistit. Člověk co se o to nezajímá to těžko rozezná. Už jsem narazil na věci, u kterých jsem si byl jistý že jsou kachna. A nebyli ...

1 0
možnosti

princ-neprinc, když si neumí udělat doma pořádek s hloupou a nehezkou ženskou, dobře mu tak

9 3
možnosti

Kdyby byla škaredá a hloupá, nikdy by mu ji babička neschválila a na královskou svatbu nedošlo ;-) Život není peříčko, ale však oni si s ním nějak poradí. A nebo taky ne.

1 0
možnosti

Tak nakonec ať si snad každý dělá co chce, ne?

2 2
možnosti

na titulku s Vami! dekuju

2 0
možnosti

Je to tam dosti složité. Ale spíše by mně zajímalo jak dlouho asi vydrží manželství toho mladého páru v úplně jiných podmínkých než jaké si naivně v barech a na mejdanech vysnili......

10 0
možnosti
Foto

Oni to ovšem neudělali proto, že by si vysnili bezva život za mořem. To totiž mohli mít, kdyby se s královnou domluvili, aby Harryho pověřila nějakým úkolem v Kanadě. Oni to ale udělali tak, jak to udělali, protože to jinak nešlo. Ona má královna všechny královské děti v péči, je jejich zákonnou zástupkyní, což se nejspíš Meghan nelíbí, protože i třeba cestovat s Archiem do ciziny musí dovolit královna. -Takže oni odjeli se souhlasem královny na dovolenou a Archie už se do plnoletosti nejspíš do Anglie nepodívá.

Něco podobného, ale méně "šikovně" zkusila Diana, když se s Willim a Harrym chtěla sebrat a přestěhovat se do Austrálie, což královna nedovolila.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS