Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To bylo tím, že sanktusník Notre-Dame je poměrně vysoký a je umístěný v křížení lodi a transeptu. Kdyby byl jen malou věžičkou v hřebenu střechy, jak obvykle bývá, tak by lidé neznalí pojmu psali o malé věžičce na střeše nebo jen o pouhé střeše.

0 0
možnosti

Děkuji za přečtení. Mj bude zajímavé s čím tedy přijdou - nějakou moderní variaci na sanktusnik nebo se pustí do obnovy novogotocke podoby

0 0
možnosti

Díky za poučení, i když se obávám, že až uslyším příště o sanktusíku, budu pouze vědět, že to neslyším poprvé :-). kromě toho nejsem nijak žhavá znát terminologii z nejrůznějších katolických oblastí, svatými počínaje a architekturou konče. Neznám totiž povětšinou tuto terminologii ani v židovské, islámské, hinduistické či jakékoliv jiné náboženské kultuře

0 0
možnosti

I tak děkuji za nakouknuti a přečtení

0 0
možnosti

Rozdíl mezi neodborností a dezinformací, je jako mezi omylem (nevědomím)

a lží (vědomím). Opravování chyb, není bojem s dezinformacemi.:-)

0 0
možnosti

Vcelku ano, bez příslušných znalostí stěží rozpoznate dezinformaci, která je sofistikovaná.

0 0
možnosti

No, na jedné straně je to pochopitelné, že ateisté nevědí, jak se jmenuje věžička se zvonečkem určeným k oznámení svátosti; nicméně by se každý ateista měl pyšnit svojí vzdělaností. A žurnalista, nehledě na víru či její absenci, přesností podávaných informací. Takže souhlasím.

Co se týče Wikipedie, je nadávání alibismus. Najdeš chybu - oprav ji! Je to dokonce jednodušší než psaní blogů na babišovinách.

1 0
možnosti

Děkuji, moje blogy už vedly k několika opravam na wiki i v článcích, čili zprostředkovaně je opravuji

1 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,06
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik