Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P77a87v75e53l 50K72u91l24a

20. 3. 2014 9:24

Váš článek mi připomíná pěkný kreslený vtip (tuším od Renčína): Stojí pán s ubrečeným malým klukem před včelím úlem a říká mu: "Tak která to byla?"

1 0
možnosti
LK

No a místní si tu včelu našli, o tom je ten blog mj.

1 0
možnosti
Foto

autor je advokát.

Ti okecají všechno.

I to, že u nás někdo postavil pomník okupantům.

1 0
možnosti

J24a83n 42Š69u35s11t83e73k

20. 3. 2014 7:55

Těmto  "diskutujícím" racionální a logické vysvětlení faktů nestačí, protože ho nemohou pobrat a ani nechtějí. Je to ztráta času.

1 1
možnosti
PP

Vy, který jste na těchto stránkách pro mne i pro celou moji rodinu živým symbolem logiky a racionality, vy už jste se probudil?

A koho že to nemohu pobrat?

1 0
možnosti
LN

..obávám se že jde o provokaci...nebo pokusný balonek co sneseme....

..myslíte že by prošlo..aby třeba na ukrajině...postavili pomník německým vojáků, kteří padli v zahraničí...???

1 0
možnosti
IH

Pan Zolotarev nelže. Pouze umí rusky a ví, co se v Rusku používá za výrazy a jaký mají význam. Možná jako slušný člověk byste se mu mohl omluvit.

0 1
možnosti
IH

Místo omluvy mínus? Díky, tak teď vidím, co jste za člověka.

0 0
možnosti
PP

Já jsem si hned říkal, že by nám to Rusové neudělali. Tak to je k tomu navedly ty ostatní národy? Ještě že se Rusům povedlo z toho Svazu sovětského osvobodit.

4 0
možnosti
LK

Cetl jste blog? Střílet po Praze mohl Rus jako Uzbek.

0 0
možnosti
VK

Mozna je problem v tom, ze ve skole nas nutili ucit se Rustinu a ne Sovetstinu.

6 0
možnosti
PZ

A ještě něco autore: vysvětlete ve svém zúžení pojmu "internacionalista" jednu prostou věc: co dělá pomník ruských (sovětských) vojáků padlých v afgánské válce na území ČR? Jakou to má logiku a opodstatnění? (kromě toho, že Agfánská válka byla totéž jako invaze do ČSSR v roce 1968, tedy snaha sovětského vedení vstoupit do sporu dvou znepřátelených komunistických frakcí - konkrétně v Afganistánu frakce Chalq (pod Tarakim a Aminem) a frakce Parcham (pod Karmalem) - a jediný rozdíl je v tom, že Afgánci se nespokojili pouze s několikatýdenní pasivní rezistencí).

5 0
možnosti
LK

To je spíš otázka na investory pomníku. Možná jsou to občani ČR ruské národnosti co jsou veteráni té války. Postavili si to na soukromém hrobovem místě v ruské části hřbitova se souhlasem správy hřbitova a místní duchovní správy. Bez jakýchkoliv ideologických symbolů a v prostém provedení.

2 2
možnosti
PZ

Pro autora: hlavním nástupnickým státem SSSR (stejně jako SSSR byl nástupnickým státem Sovětského Ruska a to zase Ruského impéria) přebírajícím jeho mezinárodně politické závazky a také stálé křeslo v radě bezpečnosti OSN je Ruská federace, takže vaše plkání na téma ztotožňování SSSR a Ruska je úsměvné, Rusové to totiž vidí naprosto stejně od oficiálních představitelů po posledního občana.

Takže s touto demagogií neuspějete.

9 1
možnosti
LK

Stejne mohu říct ze plkate vy. To je nanic. Demagogie v tom není žádná. Řeknu to takhle. Pro vás plky. Pro mě můj pohled na vec. To je celé.

3 6
možnosti
OR

Proč mají tito internacionalisté pomník v Praze? A poznámka: už v roce 1968 se okupantům zcela běžně říkalo Rusové (Rusáci) a rozhodně ne Sověti. A také se psalo "Bež domů, Ivane", nikoliv "Džochare" ... ;-)

4 0
možnosti
LK

"Bež domů, Ivane", nikoliv "Džochare" mě pobavilo upřímně ;-D

1 2
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,06
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik