Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Česká republika by se měla spravedlivě vyrovnat s Lichtenštejnskem za nespravedlivě zabavený majetek knížecímu rodu Lichtenštejnů. Nejspíš finančnim odškodněním.

6 0
možnosti

Kníže Hans-Adam II. dosud užívá titul Vévoda opavský a krnovský. A ve státním znaku Lichtenštejnska je i krnovský znak. Já bych se vůbec nezlobil, kdyby jim Krnovsko vrátili.:-)

9 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti

Není žádný tajemstvím, že mezi Prahou a Vaduzem doutnají spory. Zbavili jsme se šlechty, komunisté nám zůstali. Šlechta si tedy vlastním nákladem opravuje to bývale zdemolované. Asi nejznámější případem je Kinský. KSČm zase volá "Jak důležité je mít Filipa"! Rudá Skála zase volá - Pryč s ním, se mnou bude socialismus dříve!

Příští rok vyvrcholí spory ve Štrasburku. To je dobré místo pro soudní spory. Jeden se tam již dozvěděl, že Burešem byl - je a bude. Spor Lichtenštejnů je ovšem jedinečný! Zde nění "Odekretována šlechta, jako rod"! Zde je majetku zbaven, samostatný stát! To tady skutečně, ještě nebylo ! Výsledek ? ...

Těch případů je pochopitelně více. "Řád německých rytířů", který s Německem nemá nic společného,. Naopak Adolf jej okrad. Sovinec, Karlova Studánka a Bouzov. Zde si velice lebedil H. Himmler, taková klubovna pro hochy z SS. Kdyby řádu nebylo Bouzov dnes nestojí. Létající švec by neměl za Jasněnkou, odkud startovat! Co se s tím bude, v rámci narovnání dít? No co by, nic!

Tomio, Skálovití a z Hradovití, budou dále hadovití! Budou mluvit o krásných památkách, které nám nepatří. Vydat se nemohou, to je politicky a vlastenecky neprůchodné. Navíc, je zde vážná hrozba, že by původní majitelé své zámky a lázeňský městečka odvezli mimo ČR ! No, uvidíme příští rok. Žel, pražská rodačka, kněžna se toho již nedožije ... :-)

3 0
možnosti

Majetek rodu, který má svůj stát, byl umístěn na území Československa. Podle mě nejde o mezistátní spor.

1 2
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,06
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik