Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

V blízkosti Hluboké jsou ještě další dvě maradasky!

První je ve dvoře Vondrov, který se nachází kousek za hlubockým zámkem Ohrada.

Druhá maradaska je ve vsi Hosín, na protějším kopci přes údolí Vltavy. Tato maradaska je na kraji vsi u silnice od Hluboké. Ještě vloni kolem ní byly čtyři obrovské lípy, které ale musely být kvůli špatnému stavu poraženy. Pozornost určitě upoutá i neobvyklá architektura hosínského kostele s. Petra a sv.Pavla. Současná stavba sice pochází z roku 1900, ale je u něho zachována kaple ze 13. století se zachovanými freskami ze století čtrnáctého.

Z kopce Račice (nad Hosínem), je málo známý pohled na zámek Hluboká. Dále je pak krásný rozhled na celou budějovickou pánev lemovanou horami - Novohradské hory, Slepičí hory, Blanský les, Šumava (z té ale je vidět jen Chlum, Libín a Boubín), Javorník, Vodňanské svobodné hory, na severu pak Písecké hory s vrchem Vysoký Kamýk a vrchy a lesy Staré obory a Poněšické obory. JETE naštěstí vidět není, jen pára stoupající z chladicích věží. Doporučuji návštěvu!

Díky za opět dobrou popularizaci!

2 0
možnosti
LK

Děkuji za krásné doplnění, je vidět, že tamní kraj znáte. Navštívil jsem osobně ty u parku a Hosin mě opravdu překvapil svou sakralni architekturou, opravdu nezvyklá pro tu lokalitu.

0 0
možnosti
JM

Děkuji za hezký a podrobný článek.

2 0
možnosti
LK

Velmi děkuji za přečtení a zájem

0 0
možnosti
VM

Shodou podmětu s přísudkem tento blog rozhodně netrpí.

1 0
možnosti
JB

Velmi se omlouvám za plus, to bylo omylem.

I přes Vaši výtku se mi článek velmi líbil, já se totiž rád dozvídám nové informace z naší historie a jedno nebo dvě chybně napsaná -i nebo -y v takovém případě u mne nehrají žádnou roli. Speciálně u pana Kolačkovského, kterého tímto zdravím R^ a děkuji mu za další skvělý blog.

2 0
možnosti
  • Počet článků 287
  • Celková karma 16,53
  • Průměrná čtenost 915x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik