Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ladislave, děkuji za článek R^a odvahu psát o věcech, které u mnohých budí rozpaky hlavně ze skutečnosti, že pořádně nevědí o co se jedná.......

5 0
možnosti
LK

děkuji, snažím se na blozích přinášet informace, o kterých se čtenáři příliš nedozví

3 0
možnosti
MB

Pouze šílenec může odsuzovat - Řád německých rytířů. Je zvláštní, jak ten prostý název prudí a ihned "Povzbuzuje rádo-by, české vlastenectví". Pocházím z okresu Bruntál. Zde je stopa od r. 1198. Dějinná klasika, péče a dobro, které zakazuje A. Hitler a pochopitelně Komunisté. Nejznámější vrchol zmotněného úsilí = Sovinec, Karlova Studánka a Bouzov. Mj., kdyby Řádu nebylo - Bouzov nestojí - na půvbodních základech stojí stavba zcela nová ! Létající Švec by neměl odkud vzlétnout ! To, že se majetek do ruzkou skutečného vlastníka nevydává - je věc další. Jsme přece Vlastenci, že - hlavně v tom pohraničí ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Bohužel těch šílenců je většina. Spíše však než šílenci, jsou to oběti nacionalistické české indoktrinace.

6 0
možnosti
SB

Píšete, že tento řád má dlouhá staletí vliv na kulturní vývoj naší země.

Na rozdíl od vás mám o české kultuře vyšší mínění.

Dokázala si najít svou svébytnost navzdory těmto zcela zbytečným lidem.

0 8
možnosti
LK

Českou kulturu mám rozhodně vroucně rád, ale vnímám jí jako pestrou mozaiku nejrůznějších vlivů, z mnoha koutů Evropy. Řád rozhodně zanechal svojí stopu v regionech ČR. Minimálně architektonické kulturní dědictví je zcela nepřehlédnutelné.

4 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,46
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik