Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, tuto hysterii rozpoutali bratři Bangovi.

Ale měli by věrohodně prokázat, že Ortel je skutečně nacista. Jinak se v podstatě jedná z jejich strany o pomluvu.

A znáte to přísloví: Kdo seje vítr, sklidí..... Zde bych slovo vítr nahradil slovem "nenávist", protože když jsem se díval na rozhovor Radka Bangy s Danielou Drtinovou, tak z jeho úst slovo nenávist znělo jako hlavní téma jeho rozhovoru. Ale, jak mohl tuto nenávist vyvolat Ortel, když se vůbec k ničemu nevyjádřil a odmítl se této pokleslé diskuse s Drtinovou zúčastnit?

Takže, nevím, k čemu by se měl Ortel vyjadřovat.

14 2
možnosti
Foto

A ještě bych dodal, když se podobně nenávistné projevy objevují proti Miloši Zemanovi a Vladimírovi Putinovi, tak bratři Bangové mlčí a Patrik Banga ještě autory těchto nenávistných článků dává na titulku.

Takže, ať bratři Bangové laskavě mlčí, když sami vyvolali tuto nenávistnou kampaň proti Ortelovi a teď neunesou následky svých činů.

13 1
možnosti
JP

Mám za to, že pořádání štvanic na osoby, které neprovedly, to co by si přál pan Banga, není normální. Četl jsem některé texty skladeb, které interpretoval. Podle mého názoru, to není člověk, který by měl právo vůbec někoho kritizovat, Tady by měla být spíš vyvozena jeho trestní odpovědnost.

9 1
možnosti
MK

Pane Kolačkovský, kdyby Ortela odsoudil estét p. Špaček, možná by za Ortel někdo orodoval, ale asi nic moc.

Problém je v osobě kritizujícího; když někdo napíše nejsprostější texty pod sluncem a přitom chce moralizovat, to je pokrytectví nejvyššího řádu.

Druhá mínusovka Ortelu, která se nesprávně nálepkuje, že nazpíval pár písní proti islámu; a to se mohou sluníčka potentovat.

9 1
možnosti
JN

J21i46ř48í 24N70o87s33e74k

30. 11. 2016 16:59

Pane doktore, Ortel za magory na sociálních sítích nenese odpovědnost. Pan Banga naopak nese odpovědnost za to svinstvo, které padá na Lucku Bílou a spol., kteří se zachovali prostě SLUŠNĚ.

13 1
možnosti
KB

Já s vámi obecně nesouhlasím. Ano, FB je možná plný vulgárních i rasistických urážek.Ale netýká se jen Bangy. Problém vidím v tom, že se zvedne vlna rozhořčení pouze ve chvíli, když ten "napadený" stojí na té správné straně "barikády". Stejné urážky, z nichž nejslušnější je "k.áva" se snesla i na L.Bílou, protože si dovolila Ortela neodsoudit. Ale žádné veřejné pohoršení to nevzbudí.Když takový David Černý nazve někoho "zm.dem", tak se také nikdo nepohorší, naopak je to projev občanského postoje.

A tak by se dalo pokračovat. Kdysi se objevilo pár čmáranic ohledně Hate Free a mnozí se pomalu hroutili. Projev nenávisti!!!!

Co bude dál? R.Bangovi napsali nějací pitomci pár vulgarit na FB a tím to skončí, ale jsem přesvědčen, že pravá "štvanice" teprve začne. A na Ortela.

14 0
možnosti
JH

Pane Bedřichu, ne někoho, ale dokonce prezidenta nazve "zm.dem" a to je o dost horší, jen pro doplnění

2 0
možnosti
JS

Banga udelal Ortelu takovou reklamu o ktere se jim nikdy nezdalo. Spousta lidi, kteri vubec nevedeli co to Ortel je si ted vyhledava jejich texty na youtube. Kdyz komunisti cenzurovali Plastiky, dopadlo to uplne stejne. Diky internetu si kazdy muze udelat svuj vlatni nazor.

21 0
možnosti
JL

Taky jsem zaregistroval, že něco takového existuje, ale zas na druhou stranu - žádnou písničku od nich jsem ještě neslyšel.

1 2
možnosti
AM

Rozdíl je v tom, že většina vládnoucích si v podstatě přeje umlčet Ortel, a naopak straní Radku Bangovi. Samozřejmě, ve svobodné a demokratické zemi by měli mít oba stejné právo na svobodu projevu, ovšem když vezmeme to, co se dělo před rokem, kdy RRTV řešila stížnosti, zda by neměli potrestat TV za to, že pustí do vysílání Ortel, protože je to Ortel, nikoli proto, že by se v dotyčném pořadu nějak nepatřičně a protizákonně projevoval, je na snadě, proč se teď dostává pod palbu kritiky ne jen pan Banga, ale ti, kteří mocným připravují půdu pro umlčení Ortelu. Radek Banga mocným nevadí, proto se nemusí bát cenzurních tlaků tak jako Ortel, který je politicky nepohodlný. Kdyby nějací chuligáni nalili kyselinu do sálu, kde by měl vystupovat pan Banga, jako se to stalo Ortelu v Březolupech, jasně a nekompromisně bych se Radka Bangy zastal, jako se nyní zastávám kapely Ortel. A také se zastávám Lucky Bílé, která dostává podobnou "nakládačku" jako Radek Banga, ovšem "z druhé strany barikády". Pokud jedna strana začne s mediálními lynči názorových oponentů, pak musí počítat s tím, že i druhá strana se může uchýlit k odvetným mediálním lynčům.

24 0
možnosti
MK

Máte naprostou pravdu.Jinak v těch Březolupech jsem byl a koncert byl nakonec v pohodě

7 0
možnosti
JH

Pane doktore, vy jste právník a tak zkuste projít texty Ortela a řekněte, zda je na nich něco nacistického a fašistického. Pak se teprve můžeme bavit o nějakém vyjádření Ortela, protože on je jako první napadán, ostarkizován a umlčován dost zásadním způsobem

22 1
možnosti
JL

Právní a soudní znalec z daného oboru je něco jiného. A tady by u případného soudu rozhodoval závěr znalce.

1 1
možnosti
JR

J85a64n 73R20á18ž

30. 11. 2016 15:53

Myslím, že se mýlíte. Podstatou problému je naprosto zbytečné gesto jednoho Bangy a zcela pitomá reakce druhého Bangy s mazáním diskuzních příspěvků korunovaná "vyrušením" nekterých blogerů.Mnoho čtenářů zdejších blogů o Ortelu nic nevěděli a když si teď texty této skupiny po prvé čtou tak zjišťují, jako já, , že texty Ortelu jsou stejně stupidní jako texty Gipsy.cz, ale nenašli v nich důvod hysterie, , která kolem těchto textů, ve veřejném prostoru vznikla. A podle mne je zcela mimo je důvod, , kterým byl ten tyátr při "Slaviku" provazen ve veřejném prostoru vznikla.

13 0
možnosti
JR

J93a53n 41R11á95ž

30. 11. 2016 15:56

Ten závěr je zmatený...omlouvám se. Odeslalo se to samo před korekturou.

1 0
možnosti
TP

T11o76m69á65š 57P95í77c52l

30. 11. 2016 15:43

Co s tím má Ortel společného? Nikoho nenapadali, přišli si převzít cenu a poděkovat za ni, nenávistné výpady na svou adresu nechávají bez podobně agresivních reakcí.

21 1
možnosti
LK

Je to samozřejmě na něm, nejsem hudebník, ale upřímně by mi velmi vadilo, pokud by se mým jménem zaštiťovalo tolik zloby a nenávisti vůči jiným lidem.

3 2
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,06
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik