Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Starý voják,

který se účastnil vojenských akcí je veterán bez ohledu,

co si myslí nějací politici, či nějaký parlament.

O tom, že to v roce 1968 ruští politici zpackali není pochyb. O tom, že nešlo jen o zastavení probíhající demokratizace socialistické společnosti, ale především o odstranění obav z prolomení Železné opony, není rovněž pochyb.

Ta demokracie stejně přišla, ale později a měla pro Sovětský svaz daleko větší a katastrofální důsledky v jeho rozpadu.

Karma pro vás.

2 0
možnosti
MC

Naše média si zřejmě myslí, hlupáci ve sněmovně jsou doménou jen naší vlády.

0 0
možnosti
JC

Děkuji Vám za informace, pane.

2 0
možnosti
Foto

Nerozumím tomu poprasku. Ti vojáci, ač se nám to může velmi nelíbit přece plnili bojový úkol.

A to je něco jiného než služba v kasárnách nebo cvičení. Oni přece nerozhodovali o tom, že budou do ČSSR posláni, ale jen o tom, jak zodpovědně budou plnit své povinnosti.

Politická zodpovědnost leží na politicích, nikoli na vojácích.

A pokud by byly třeba osádky letadel, které svrhly jaderné pumy na dvě japonská města, vyznamenány, pak to nic neříká o tom, zda to bombardování bylo oprávněné či správné, ale pouze o tom, jak ty posádky splnily své úkoly.

A to v plné míře platí i pro rok 1968.

1 2
možnosti
Foto

Proč chodit daleko. Vždyť i bývalí vojáci z povolání ČSLA berou nárokové výsluhy, nikdo jim nezakazuje nosit dřívější vyznamenání na dobových uniformách. Viz. Klub českého pohraničí.

0 0
možnosti
AK

Tak si asi ti poslanci povšimli, že se jednalo o "mírovou misi", jak se dnes podobné okupace nazývají, a nechtěli, aby na tom byli jejich veteráni hůř než Amíci a další..

0 0
možnosti
LK

Tak je to možné, ostatně je to vnitřní věc RF, ale zdůvodňuji ten návrh skutečně úplně mimo historickou realitu. Odůvodnění je jak z příručky "politruka"

1 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 16,98
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik