Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M89i85l32a72n 53B85í92l38e52k

13. 1. 2016 17:01

"Nu a na závěr označit všechny, kdo tzv. nemá rád zámky za bolševiky, je už skutečně přes čáru."

Já pochopil onen příspěvek paní Makovik trochu jinak - že památky jsou podle jistých lidí neužitečnou nadstavbou, na kterou je škoda peněz - a tento názor by se dal za bolševický považovat celkem po právu...

"Příliš nechápu, co měla autorka na mysli onou památkovou daní."

Mám dojem, že tuto hypotetickou daň myslela autorka jen v tom případě, kdyby všechny památky musely být otevřeny pro veřejnost.

A i v ostatních bodech nenacházím příliš rozdílů mezi vašimi postoji (diskusi jsem ovšem nečetl).

0 0
možnosti
Foto

Nikdo nemá právo zasahovat do vlastnických práv, kromě těch co by mohli být konáním vlastníka poškozeni na svém majetku, nebo jiných vlastnických právech.

0 0
možnosti
MK

v případě, že hájíte veřejný zájem (např. ochrana vod, ochrana chráněných druhů, ochrana kulturního dědictví) může tento veřejný zájem převážit nad vlastnickým právem, to je zákon

1 0
možnosti
Foto

Aspoň byste mě mohl správně citovat.

Klasika - je vidět, že se autorka správně trefila do pravého. ;-D

1 1
možnosti
LK

Četl jste vůbec můj blog. Vás se skutečně žádné argumenty nedotknou. Stále dal a dal a bez konce.

1 1
možnosti
JR

J19a96r60a 94R22a68n74k

12. 1. 2016 19:42

Vase tuseni neni spravne, prectete si predesle autorciny blogy a uvidite, ze ma pravdu, zadny business za tim nehledejte, vim, ze ve Vasich kruzich to je bezne, ale tady budte klidny;-)

1 2
možnosti
LK

Vipcastle.com to je charita? Normální realitka

2 0
možnosti
MP

R^Je dobře, že jste se k tomuto tématu vrátil. Ten blog byl psán velmi neomaleným stylem, už v začátku bylo osočení, že skoro každý Čech má v sobě skrytého bolševika. No a pak následovalo to "odborné" téma.

Zajímavé bylo, jak na tohle nálepkování hned naskočili jistí plusovači. Ti samí, kteří pořád ventilují svoji nechuť ke všemu ruskému, připomínají, jak se Rusové roztahují ve Varech apod. Přitom stačí si zjistit pár informací a je vidět, že blogerka je vlastně realitní makléřkou a prodává zámky, mezi jinými i ruským zbohatlíkům. Tohle je úplně modelová situace, jak jsou zmanipulováni lidičky, kteří by se, nebýt toho "bolševického" pokřiku, stavěli k věci učitě jinak.

Blogerka není žádna dobrodějná čarodějka, zachraňující české stavební památky, pouze se zabývá jejich prodejem a ohání se svým pochybným "desaterem". Proč nevidí, jak spousty Čechů zadarmo opravují staré kapličky, Boží muka, opravují kříže v polích, starají se o opravu vesnických kostelíků? Proč? No, není to přece kšeft. Přitom tyhle drobné sakrální památky byly postaveny rukama předků i pro nás, jsou opravdu pro všechny a každý může u té starobylé kapličky ve stínu lípy posedět a popřemýšlet o životě. Taky bych mohla sestavit takový "test" jak paní Makovik, ale rozhodně bych nepředjímala, co za strašidla v duši má můj národ, natož ten cizí.

6 0
možnosti
LK

Děkuji, souhlasím, včela tam létali plusovat jak včely na med, na mém blogu je ticho po pěšině. Dělali jí vlastně kulisy pro její prezentaci. Já paní vůbec neznal samozřejmě, ale včera jsem tušil, že to tak nějak bude. Bylo to psáno s nějakou hořkostí a zlobou. Dnes podíval na net. Jak říkám, na tom by nebylo nic špatného prodávat Rusům zámky, ale zarazila mě ta její neznalost věcí spojená s útoky na české památkáře a lidi. Předpokládám, že se jí stává, že se někdo najde, kdo chce zámek (zamok Lichtenštajna jak píše na svých blozích v RJ), ale zjistí, že nemůže půlku zbourat nebo si tam dát slavobránu se svýmu iniciálami, a tak od toho ustoupí, no a je po kšeftu a hledají se viníci. Početl si také její blogy v RJ. No většího experta na památky u nás nenajdete. Prezentuje tam, že naše památky jsou levné, protože je vše rozpadlé, popisuje svoje zájemce o zámky, bylo by to na další blog. I o koupi Karlštejna jednala několikrát a světe div se, odpověď "bolševických Čechů" byla ne. To mi stačilo a její www jsem zaklapl......

3 1
možnosti
PU

P94e19t81r 10U45h67e62r

12. 1. 2016 14:35

Pokud reagujete na nějaký blog, měl byste na něj dát také odkaz.

1 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,46
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik