Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

"tato taktika byla předtím úspěšně použitá i v bitvě o Halič v roce 1915, kdy byla jednou z příčin porážky Rakousko-Uherské armády na tamním úseky fronty."

Tahle věta je ale hodně matoucí. Patrně jste měl na mysli rok 1914. V roce 1915 byla totiž situace v Haliči z celkového pohledu naprosto opačná. Rakousko-Uherská armáda (v jejíchž řadách bojovalo desetitisíce českých vojáků) zde v tomto roce dosáhla významných vítězství.

http://www.comroestudios.com/StanHanna/Vol2/Leaflet034.html

1 0
možnosti
LK

Pěkný článek, informačně hutný a kvalitníR^. Upozornil bych ale na nepřesnosti v názvosloví - 1. Kavkazský armádní sbor (1-yj kavkazskij armějskij korpus, 2. turkestánský armádní sbor (2-oj turkestanskij armějskij korpus).

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za mě neznámou část první světové války. Budu si muset najít více informací zajímavé a opomíjené téma.R^

1 0
možnosti
LK

Děkuji, určitě najdete při větším pátrání hodně zajímavého. Mnoho informací na ruských netech. Ona vůbec ta východní fronta je stále více méně na okraji zájmu. Západní fronta je magnet.

0 0
možnosti
JM

Pěkný blog. Mimochodem, tato událost byla jednou ze záminek pro vyvraždění Arménů v Turecku. Turci je obvinili, že prováději špionáž pro Rusy.

2 0
možnosti
LK

Děkuji, asi to bude obdobné Rusínům v Haliči, i zde byli v menším pronásledování rakouskými úřady za údajnou pomoc Rusům. Bohužel včetně poprav rychlosoudy a internacemi v lágrech. Každý hledal nějaké ty viníky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 17,45
  • Průměrná čtenost 918x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik